Colosseum Faust åpner snart i Lilleeng Helsepark. Fra venstre daglig leder i Lilleeng Helsepark Finn Grønseth, kirurgene Kristian Vegsgaard, Morten-Henrik Greidung, Tom Henry Sundøen og Kristinn Eiriksson

Helsetilbudet på Høyda utvides: klare med ny kirurgisk klinikk

I slutten av november inntar den kirurgiske klinikken Colosseum Faust Lilleeng Helsepark på Høyda i Moss.

– Denne etableringen vil løfte Lilleeng Helsepark til et nytt nivå. Vi er stolte og glade over at vi nå får på plass denne kirurgiske klinikken. Nå blir vi enda mer synlige i norsk helsevesen, sier daglig leder i Lilleeng Helsepark, Finn Grønseth. Lilleeng Helsepark består i dag av 46 leietakere fordelt på 60 profesjoner.

ET LØFT: En kirurgisk klinikk vil bety et stort løft for Lilleeng Helsepark, sier daglig leder Finn Grønseth.

Det er ortoped Tom Henry Sundøen, gastrokirurg Kristinn Eiriksson og Øre, nese halsspesialist Kristian Vegsgaard som utgjør stammen i den nye klinikken.

– Vi representerer tre kirurgiske faggrener som er selve kjernen i det som er moderne dagkirurgi. Etter hvert vil vi øke på med flere fag, sier ortoped Tom Henry Sundøen som også er daglig leder i Colosseum Faust. Sundøen sier at klinikken vil omfatte anestesi og kardiologi i tillegg til gynekologi, proktologi (endetarmskirurgi) og urologi.

Tung satsing

– Vi skal etablere en klinikk med en unik bredde. Vi skal ha de dyktigste legene og det beste utstyret, sier Sundøen. I de to operasjonstuene som klinikken vil ha til rådighet i Lilleeng Helsepark, skal det investeres 5–6 millioner kroner i det aller mest avanserte og moderne utstyret som finnes i markedet. Klinikken skal ha inntil fem ansatte.

– Vi kan satse såpass stort fordi det er solide og kapitalsterke eier som står bak oss, sier styreleder Morten-Henrik Greidung som også er daglig leder i klinikken Colosseum Mann, klinikken som eier 60 prosent av aksjene i Colosseum Faust i Moss. Resten av aksjene er fordelt på legene i selskapet. – Vi er gründere med 10 års erfaring, og vi ønsker å bygge noe stort her, sier Tom Henry Sundøen.

Blir sykehus?

Pasientene vil selv måtte betale for inngrepene, enten fra egen lomme eller via forsikringsselskap. Colosseum Faust har ennå ikke henvisningsavtale med det offentlige helsevesenet, men hver av legene har en slik avtale med seg inn i klinikken. Klinikken har også en seng til rådighet for mulig overnatting. Denne ordningen er ennå ikke godkjent, men den dagen det skjer, kan man kalle klinikken for sykehus. Offisielt åpner Colosseum Faust 28. november, men starter med de første operasjonene til uka.

Artikkel hentet fra Moss Avis. Tekst og foto: Jon Gran

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH