Colosseum Faust i Lilleeng Helsepark

Høytidelig åpning av kirkurgisenteret Colosseum Faust

Varaordfører Ekroll: – Vi trenger innovasjon og nytenkning

Torsdag gjennomførte Lilleeng Helsepark den offisielle åpningen av Colosseum Faust. Blant andre varaordføreren i Moss snakket svært positivt om klinikken samt helseparken i sin helhet – og trakk også frem et mulig samarbeid med det offentlige.

– Som dere ser er jeg veldig glad for at Colosseum Faust er på plass. Dette er den hittil mest avanserte klinikken i Lilleeng Helsepark, hvor vi nå har nærmere 50 aktører, åpnet daglig leder Finn Grønseth i Lilleeng Helsepark.

Før åpningen hadde Colosseum Faust så vidt tjuvstartet, og pasientene har vært både lokale og tilreisende.

– Vi ønsker å være innovative og å tiltrekke oss gode samarbeidspartnere. Dette gjelder også internt i helseparken, hvor det er mange fagretninger og utrolig dyktige folk, sa daglig leder og ortoped Tom Henry Sundøen fra scenen.

Han snakket videre om at klinikken har som mål å være et attraktiv tilbud både lokalt, regionalt, men også nasjonalt.

– Til nå har vi hatt pasienter fra eget fylke, men også fra blant annet Hønefoss, Trondheim og Bergen. Det er tydelig at det ikke er noe problem å komme seg til Lilleeng Helsepark, slo Sundøen fast.

– Kanskje fremtiden

Rundt 70 personer hadde møtte opp til åpningsarrangementer. Mange av dem kolleger og samarbeidspartnere fra helsevesenet, men også flere sentrale politikere fra Moss og Rygge var til stede.

I tillegg til imponerende underholdningsinnslag fra operasanger Yngve Søberg og far og datter-duoen Hanna og Håkon Paulsberg fra Rygge, besto arrangementet av en rekke spennende talere, blant annet varaordfører Tor Petter Ekroll (Sp) i Moss.

 – Gratulerer med et nytt kirurgisenter – midt i nye Moss. Høyda har de siste årene hatt en eventyrlig utvikling, og Lilleeng Helsepark har siden det åpnet i 2016 etablert seg som et merkenavn når man snakker om helse og velvære. Nå utvides tilbudet ytterligere, og det er veldig spennende, sa Ekroll fra scenen.

Han trakk videre frem at det ikke er noe som skjer av seg selv, og roste teamet i Colosseum Faust for arbeidet de har lagt ned i å etablere en ny, innovativ kirurgiklinikk.

–  Vi trenger innovasjon og nytenkning, ikke minst med tanke på håndtering av eldre. Kanskje er det nettopp dette som er løsningen på morgendagens utfordringer – at tilbudet befinner seg der det er behov, sa varaordføreren, som også ymtet frempå om at Lilleeng er et godt eksempel på aktører det offentlige kan samarbeide med.

Schou åpnet med skalpell

Til stede under åpningen var også stortingspolitiker Ingjerd Schou (H).

– Hva er mer viktig i et lokalsamfunn enn at vi bygger bydeler. På Høyda blandes enormt mye, blant annet mange klinikker. Det er kortreiste arbeidsplasser og kortveiste tjenester, noe som avlaster Oslo, startet Schou, før hun penset over på helsepolitikk.

–Dagens regjering er opptatt av kortere ventetid, kortere køer og å øke kvalitet og mangfold. I tillegg ønsker vi pasientens helsetjeneste. I den grad det gir valgfrihet for pasienten og tilbudene blir mer tilgjengelige, skal det være tilbud både det offentlige og det private kan bidra med. Det er ikke noe å være redd for, for det er kun nær 3 prosent av dagens norske spesialisthelsetjeneste som utføres av klinikker som Colosseum Faust, sa Schou, som også skrøt av klinikkens lokaler.

– Det er så flott. En sanseopplevelse av en annen verden. Det er nesten så du håper det feiler deg noe, sa Schou til latter fra salen.

Hun fikk så æren av å foreta åpningen av klinikken. Med skalpell(!) skar hun høytidelig over plakaten som dekket inngangen til det fremtidsrettede kirurgisenteret.  

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH