Jagrup Dhillon-Rampuri Lilleeng Helsepark

Forsøkt bestukket til å jobbe svart med dobbel betaling tross forbud: – Hvor skal dere med vippene uansett i disse dager?

Jagrup Dhillon-Rampuri (40) driver skjønnhetssalong på Lilleng Helsepark. Etter at hun måtte stenge ned driften før helgen grunnet myndighetenes forbud i forbindelse med koronaviruset, opplevde hun å få rystende forespørsler.

– Å tilby meg dobbelt betalt er respektløst overfor meg og de som er syke og sårbare, sier hun om forespørslene hun har fått etter den midlertidige nedstengningen.

I skjønnhetssalongen Ekroop Beauty Salon på Lilleng, tilbyr hun nemlig forskjellige tjenester som å sette på vippeextensions, og fiksing av bryn og negler.

Det er spesielt mange som går til henne for å få vipper, og det er nettopp dette hun opplever å få desperate forespørsler om på tross av forbudet.

Moss Avis har fått opplest noen av meldingene hun mottok over helgen. Der lurer folk på om hun kan komme hjem til dem, og noen sier seg villige til å betale dobbelt av normal pris for å få lagt på vipper.

«Hei, nå er jeg ganske desperat. Jeg må bare spørre, kunne du for eksempel kommet til leiligheten med utstyr til vippene hvis det er overkommelig? Jeg respekterer selvfølgelig at du takker nei til det, og sorry for at jeg måtte spørre så sent på fredag.»

«Vippedama mi er syk. Du setter tilfeldigvis ikke på vipper, selv om?»

«Hei, vippene mine ser ikke ut, kan du hjelpe meg? Jeg betaler gjerne ekstra … Jeg kan betale dobbelt.»

Jagrup Dhillon-Rampuri i Lilleeng Helsepark
UBEHAGELIG: Jagrup Dhillion-Rampuri synes det var ubehagelig å motta meldinger fra folk som prøvde å få henne til å bryte forbudet fra regjeringen med å betale ekstra for skjønnhetsbehandlinger. Foto: Caroline Bjurstrøm Knudsen

Større problemer enn vipper

Selv om det er en krevende situasjon hun står i med den midlertidige stansen i driften, ble hun ikke fristet til å bryte forbudet.

– Null kunder betyr null penger i kassa. Husleie, skatt og moms henger over hodet, og man får ikke tatt ut noe lønn heller. Men det betyr ikke at jeg blir fristet til å jobbe ulovlig, påpeker hun.

– Jeg har heller ikke lyst til å bli smittet eller smitte andre, understreker Dhillon-Rampuri videre.

Hun har opplevd noen desperate henvendelser før av folk som gjerne skulle fått fikset vippene sine på kort varsler før spesielle anledninger, men noe som dette har hun aldri opplevd, og er litt forundret.

– Hva skal du uansett med vipper nå? Og hvor skal dere med vippene uansett i disse dager? Ikke kan man dra på fest, og man bør være mest mulig hjemme. Det er større problemer i verden nå, sier hun med en liten latter og rister lett på hodet.

Advarer mot svart arbeid

Som Dhillon-Rampuri også påpeker, burde alle nå ha rukket å informasjon om situasjonen man er inne i med koronapandemien og alle tiltakene, forbudene og restriksjonene som er innført i forbindelse med den.

– Det bør ikke være noe tvil lenger egentlig, og etter jeg fikk den tredje meldingen begynte jeg å kjenne at det var ubehagelig, forteller hun.

Dhillon-Rampuri la derfor ut et innlegg på Facebook-siden til skjønnhetssalongen søndag kveld om det hun opplevde, i et håp om å slippe flere slike forespørsler.

– Jeg gikk ikke ut med dette for å henge ut noen, men jeg vil ønsker flere sånne meldinger. De som har kontaktet meg må gjerne komme tilbake senere, det er «no hard feelings» hos meg sånn sett, sier hun.

Skjønnhetssalong-eieren håper at alle ikke andre blir fristet til å oppsøke de som tilbyr behandlinger hjemme, og advarer mot det.

– For Guds skyld ikke begynn og oppsøke folk som jobber svart hjemme. Hvorfor risikerer du å bli syk? Tenk deg litt om, oppfordrer hun til sist.

Artikkel hentet fra Moss avis. Skrevet av Caroline Bjurstrøm Knudsen

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH