Med alle spesialister under samme tak

Varna tannlegesenter har nå bygget opp et komplett tilbud med spesialister og allmenntannleger. Siste tilskudd er reguleringstannlege, så nå har vi fått alle spesialiteter under samme tak hos oss, sier daglig leder Katrine Kubberød.

Når vi er alle samlet på ett sted, så slipper vi å sende pasientene rundt, vi kan jobbe i team og dette er en fin og effektiv måte å jobbe på, samtidig som det er enkelt for pasientene, forteller Sigurd Schneider som er en av spesialistene i tannlegesenteret.

Fra laboratoriet

I tillegg til at vi har fått reguleringstannlege hos oss, har vi også fått inn nytt og moderne utstyr, en CBCT som tar 3-dimensjonale bilder, noe som gir oss mye mer informasjon. CBCT er også veldig fint å bruke når man for eksempel skal sette inn implantater. Behandlingen blir mye mer forutsigbar. Denne versjonen vi har kjøpt, er moderne og strålingen er veldig redusert, forsetter Sigurd.

Pga. fluorbruk og bedre tannbehandling, blir det mindre og mindre hull i tennene, men det er endel tannkjøttsykdommer. Det er ikke sikkert det er økende i forhold til tidligere, men nå har vi mer fokus på dette. Det hjelper ikke å ha tenner uten hull dersom de etterhvert løsner og faller ut. Vi ser også mer og mer syreskader, urovekkende mye spesielt på unge pasienter. Det er brus og energidrikker, samt for sterk tannbleking som i hovedsak gjør dette.

Vi har også fått inn en ny allmenntannlege som har undervist tannlegestudentene i fyllingsterapi i mange år, så vi er også styrket på dette området, sier Sigurd. Vi har spesialister innen kirurgi og oral medisin og har full sykehusstandard på operasjonsstue. Vi har spesialister innen rotfyllinger (endodonti), tannkjøttsykdommer (periodonti), kroner, broer, proteser og skallfasetter, (proetikk og bittfunksjon), samt tannregulering (kjeveortoped), i tillegg til flere allmenntannleger.

Alt av moderne utstyr

I forhold til å lage og tilpasse tennene til de som skal ha proteser osv har vi inngått en avtale med en tanntekniker som sitter her og klargjør slik at dette også har blitt mye mer effektivt, fortsetter Sigurd.

Vi har også fått inn en ny tannpleier, og nå er vi ca 30 ansatte. Vi tenker at det kanskje er nok, vi vil gjerne beholde et personlig forhold til pasientene, og ønsker ikke å bli for store. Det skal være hyggelig å komme hit, sier Katrine.

Pasientene kommer en eller to ganger hvert år. Mange kommer bare for å få renset opp, og dette kan man også gjøre hos tannpleier. Tannpleier vil henvise videre til tannlege dersom det er behov, forteller Katrine.

Det er veldig viktig med egeninnsats i forhold til stell av tennene. Tannlegene og tannpleierne er flinke til å gi tannhygieneinstruksjon og gode råd, fordi oppfølging på egen hånd er alfa omega, avslutter Sigurd.

Artikkel hentet fra Vingparkenmagasinet 2020

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH