HÅPET LEVER: Slik så hotelltegningene fra 2017 ut. De nye investorene ser for seg å bygge hotellet på samme måte.

Ukjent investor interessert i å bygge et byhotell til 200 millioner i Vingparken

I 2023 kan et nytt byhotell står klart i Vingparken i Moss. Hotellet på 150 rom skal ligge vegg i vegg med Lilleeng Helsepark.

Etter at alt av gamle hotellplaner stoppet opp høsten 2017 for året etter å bli begravd for godt, har en ukjent investor plutselig fattet interesse for de gamle planene.

– Vi hadde en investordelegasjon på besøk hos oss for å se hvordan vi organiserte Lilleeng Helsepark og hvor det ble litt prat om de tidligere hotellplanene. Det gikk rett hjem hos investorgruppen som så for seg at de selv kunne bygge dette hotellet i Vingparken, forteller daglig leder i Lilleeng Helsepark, Finn Grønseth.

Adm.dir. Espen Klevmark i Enata Eiendom, selskapet som eier Vingparken, bekrefter overfor Moss Avis at kontakten med investorene er tett og god.

Choice Comfort

– Det som planlegges er et byhotell på 150 rom. Hotellet skal drives av en selvstendig franchisetaker og inngå i Choice Comfort Hotels-kjeden. Samtalene har pågått en stund, men så ble det en stopp på grunn av koronaen, men nå er prosjektarbeidet i gang igjen hvor målet er å signere en intensjonsavtale. Det tas sikte på å kunne åpne hotellet i 2023, sier Espen Klevmark som opplyser at Enata denne gangen ikke er inne på eiersiden.

2023: Espen Klevmark har jobbet for å få et hotell i Vingparken i flere år. Nå kan hotellet som skal bygges i “til Leie” lokalene i bakgrunnen, kanskje være en realitet i 2023. Foto: Jon Gran

– Vi har ikke jobbet aktivt med et nytt hotell etter at den forrige intensjonsavtalen ble avviklet i 2017, så når dette skjer er det fordi nye investorer kom på banen, sier Klevmark og legger det til at han overhodet ikke ser for seg at Enata skulle gå inn på eiersiden i hotellet nå.

– Jeg har verken risikoevne eller hotellkompetanse til selv å ta sjansen på å eie dette hotellet nå. Vi var klare for det i forrige runde, og tenkte at vi kunne nok låne 120 millioner og putte inn 80 millioner av egne penger, men nå? Nei, sier Espen Klevmark.

Hotellet skal ligge på samme sted som tidligere regulert og planlagt, og være i åtte etasjer.

Det vil ikke bli bygget et badeland ved hotellet slik de opprinnelige planen var. Dette hotellet skal derimot integreres med Lilleeng Helsepark hvor hotellresepsjonen vil ligge inne i selve helseparken.

– Alt må ikke ligge ved sjøen

Espen Klevmark mener hotellet vil være en positiv tilvekst til Moss, og ser ingen ulemper i at det samtidig vil komme et hotell på Verket.

– Det tror jeg skal gå helt fint. Det skjer mye i Moss, og alle hoteller trenger ikke ligge dandert nede ved sjøen. Dette hotellet vil skille seg klart ut fra Verket, sier Klevmark som ser markedssynergier for hotellet både med Melløs stadion, Lilleeng Helsepark og det kommende konferansesenteret på Årvoll.

Bygger mer?

Investorgruppen er etter det Moss Avis forstår relativt små i hotellmarkedet, men skal ta sikte på å bygge opp flere byhoteller langs Oslofjorden. Selskapet henter sin kapital fra eiendomsbransjen hvor man har en betydelig portefølje.

Artikkelen er skrevet av Jon Gran, og hentet fra Moss avis

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH