Fulgte hjertet og startet egen naprapatklinikk i hjembyen

Da moren hennes fortalte at Lilleeng Helsepark søkte naprapat til et ledig lokale, var ikke Cindy Amundsen (38) i tvil: – Jeg sa til samboeren at «nå flytter jeg fra Stockholm og hjem til Moss. Håper du vil bli med.»

– Jeg har jo tilbragt store deler av barndommen her og har røtter både ved Nes camping, på Oakhill og på Ekholt. Kanskje er det derfor jeg også liker meg så godt her på Høyda, som må sies å ligge i midten av alt dette, sier naprapat Cindy Amundsen og smiler.

Vi møter henne i de moderne lokalene i Lilleeng Velværesenter, hvor hun har tatt imot pasienter siden januar 2019.

Konkret og kreativ

Her, under firmanavnet Naprapat Amundsen, bidrar hun til å gjøre hverdagen bedre for folk med muskel- og skjelettplager.

– Mange tror at naprapatene konsentrere seg om nakke og rygg, men slik er det ikke. Kort fortalt innebærer naprapati å diagnostisere, behandle og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i alle kroppens ledd og muskler, forklarer Cindy, som har fire års utdanning fra Naprapathøgskolan i Stockholm.

– Jeg er riktignok alltid tydelig på at det nesten uansett problem ikke handler om en quick fix. Det er viktig at behandling kombineres med de spesialtilpassede øvelsene de får av meg, sier Cindy.

Ifølge naprapaten er det et gjentagende problem at folk er stillesittende, og at det i disse tilfellene ofte kan hjelpe å gå fra null til litt aktivitet.

– Og jeg er ikke redd for å komme med kreative forslag som man kanskje ikke hører over alt. Jeg kan for eksempel foreslå at de som er lite seksuelt aktive prøver nye stillinger. Sitter man mye stille i løpet av en dag, kan dette tipset faktisk øke bevegelighet i hofte- og bekkenbunnsmuskulaturen, sier den blide naprapaten engasjert.

Bestille time? Her finner du kontaktinformasjon til Naprapat Amundsen!

Livsendrende telefonsamtale

Det var riktignok ingen selvfølge at mossejenta skulle ende opp med å hjelpe nettopp mossinger. Etter fire års skole, praksis på elevklinikk og ett års turnustjeneste i Sverige, ble hun autorisert naprapat og fikk jobb hos en klinikk i den svenske hovedstaden.

Etter noen år i jobb tok riktignok livet plutselig en brå vending. Lederen ved klinikken hadde bestemt seg for å pensjonere seg og med det også legge ned klinikken.

– Plutselig sto jeg uten jobb og visste ikke hva jeg skulle gjøre videre, forklarer hun. Så ringte hun hjem til moren sin.

– Mamma sa da, ganske entusiastisk, at hun hadde sett en annonse fra Lilleeng Helsepark. De hadde ledige lokaler og ville gjerne ha inn en naprapat. Etter den telefonsamtalen sa jeg til samboeren at «nå flytter jeg fra Stockholm og hjem til Moss. Håper du vil bli med.», sier Amundsen, som heldigvis fikk sin finsksvenske samboer Kim med på «flyttelasset».

Stortrives i Lilleeng Helsepark

Det avgjørende valget om å flytte tilbake til Moss har hun aldri angret på.

– Jeg trives utrolig godt her i Moss og på Høyda. Det er veldig morsomt å se den utviklingen som har vært her de siste årene, ikke minst med tanke på Lilleeng Helsepark, sier hun. Hun trekker spesielt frem at man i enkelttilfeller gjerne diskuterer saker på en ordentlig måte.

– Hvis vedkommende samtykker, kan det for eksempel skje at jeg henviser en pasient med hodeverk videre til «naboen» Varna Tannlegesenter. Var smertene forårsaket av en betent rot, vil jeg da få beskjed om dette. Tenker jeg at en kostholdsendring bør til, kan jeg henvise til kostholdsveiledning hos Mat er Medisin. Videre er Actic Moss et supert sted å vise til for øvelser og mer fysisk aktivitet. Sammensetningen av aktører under ett og samme tak er åpenbart en fordel både for oss behandlere og for pasientene, forklarer hun.

Ønsker velkommen

Cindy sier avslutningsvis at hun gjerne tar en uforpliktende prat hvis man vil vite mer om hva en naprapat kan hjelpe med. – Hjertelig velkommen hit, avslutter hun.

Smerter i muskler og ledd? Ta kontakt i dag for å høre hvordan Naprapat Amundsen kan hjelpe.

2023-01-19T12:19:21+01:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Gå til toppen