Knøttet Ultralyd

Knøttet Ultralyd tilbyr vanlig ultralyd samt 3D/4D ultralyd av gravide.

Knøttet Ultralyd eies og drives av jordmor Anne Kathrine Solhaug som er utdannet ved Jordmorhøgskolen i Bergen i 1987 og har siden jobbet kombinert med svangerskapsomsorg, ultralyd og føde/barsel.

Anne Kathrine har arbeidet med ultralyd siden 1990. I 2002 tok hun videreutdanning i ultralyd ved Nasjonalt Senter for Fostermedisin i Trondheim. Knøttet ultralyd ble etablert i 2006 og holdt opprinnelig til ved Det Gule Huset i Moss, før hun flyttet til Vansjøklinikken i oktober 2017, og tilbyr gravide ultralydundersøkelser, blant annet 3D. Om ønskelig kan det også tilbys svangerskapskontroller.

Ultralydapparatur: VOLUSON E8 GE Healthcare

Mange kvinner ønsker ekstra ultralydundersøkelser i tillegg til den de får fra dert offentlige. Knøttet Ultralyd tilbyr følgende:

Tidlig ultralyd (fra ca. uke 6)

der mor er engstelig for om det er liv, tidligere spontanaborter, missed abortions, der en ønsker på et tidlig stadium å finne ut om det er tvillinger, usikker svangerskapslengde og blødninger.

Rutineultralyd (fra uke 16-20)

Der mor ikke ønsker å benytte det offentlige tilbudet. Dette er en undersøkelse der terminen blir fastsatt, man ser etter antall foster, samt at en har en orienterende gjennomgang av fosterets anatomi. Det blir sjekke mengde fostervann og morkakens(placentas) beliggenhet.

3D/4D ultralyd (mellom uke 24 – 32, med hovedvekt på ukene 25 – 30)

Mange ønsker ultralydundersøkelse med3D/4D. I tillegg til å få bilder av fosteret, foretas det en tilvekstkontroll, samt en gjennomgang av fosterets anatomi.

En ultralydundersøkelse gir ingen garanti for at eventuelle avvik avdekkes hos fosteret. Hvis det skulle mistenkes alvorlige avvik, vil kvinnen og hennes partner bli henvist til spesialist. Dette betyr i praksis at det henvises til Rikshospitalet.

Det tilbys ikke måling av nakkefold og nesebein. Dette er fosterdiagnostikk og kan kun utføres på indikasjon ved 5 godkjente klinikker i Norge.

Velkommen til nye og trivelige lokaler ved Vansjøklinikken, Lilleeng Helsepark!

KONTAKT

Knøttet Ultralyd

Lilleengveien 8,
1523 Moss
Tlf: 69 25 70 70

Webside

PLASSERING I HELSEPARKEN

Inngang A, 1 etg.

ÅPNINGSTIDER

Mandag: Etter avtale
Tirsdag: 13.00 – 21.00
Onsdag: Etter avtale
Torsdag: 08.30 – 19.00
Fredag: 08.30 – 11.00
Lørdag – Søndag: Etter avtale

FINN I KART