Samarbeid på tvers – med ett mål i sikte

Hos Vansjøklinikken i Lilleeng Helsepark henter behandlerne stadig vekk inn kollegenes spesialkompetanse. Dét nyter pasientene godt av.

Sentralt i Moss, i Lilleeng Helsepark på Høyda, har et nettverk av aktører med ulik kompetanse klart å skape en klinikk med en svært bred kompetanse innen helse. Totalt teller Vansjøklinikken nå ti terapeuter, bestående av fysioterapeuter, kiropraktorer, akupunktører, massører og en jordmor som tilbyr 3D ultralyd.

Og er du pasient her, kan det fort hende at du får nyte godt av kompetansen til mer enn én av de engasjerte behandlerne.

–        Selv om vi er mange enkeltstående aktører, anser vi oss selv som et team. Vi har et svært godt samspill og ofte samarbeid på tvers av ulike profesjoner, forklarer fysioterapeut Linda Mari Borch.

Lager felles behandlingsplan

For det er nettopp ved å låne «ingredienser» i form av kollegenes spesialkompetanse, finner de ansatte ved Vansjøklinikken alltid den beste oppskriften på behandling for den enkelte.

Stadig vekk lager de felles behandlingsplaner for pasienter som i utgangspunktet har henvendt seg hos kun én av Vansjøklinikkens behandlere.

–         Et eksempel kan være at jeg får inn en pasient med stive ankler. Da tar jeg meg av treningsdelen, men kan samtidig spørre kollega og kiropraktor Marit om hun kan ta en vurdering, forklarer fysioterapeut Borch.

Ofte hos naboen

Beliggenheten i Lilleeng Helsepark har også ført til samarbeid med andre aktører på huset. Flere av terapeutene bruker aktivt treningssenteret Actic Moss som ligger rett over gangen. Senteret har både kondisjonsavdeling, en stor styrkeavdeling og basseng med hele 31 grader i vannet.

Her foregår alt fra rehabilitering og trening til pasienter, til gruppetrening. Det organiseres også trening i og utenfor varmtvannsbassenget for kreftpasienter.

–      Det er selvfølgelig veldig praktisk å ha alt dette som nærmeste nabo. Pasientene våre nyter veldig godt av det, sier fysioterapeut Veronica Forsberg Abrahamsen, som i likhet med akupunktør Brynjulf Haugan også er gruppetreningsinstruktør ved Actic.

Her kan du lese mer om det brede treningstilbudet hos Actic Moss.

Hyggelige tilbakemeldinger

Det tydelige fokuset på både samarbeid og service legges naturligvis også merke til av pasientene.

–      Tilbakemeldingene går ofte på at folk sier de synes det er hyggelig å komme hit, og det er vi selvfølgelig glade for å høre, sier kiropraktor Marit Jansen Sundmoen.

Ifølge henne og kollegene får de ofte høre at pasientene trives fordi de føler seg trygge her.

–      Det handler jo både om at de møtes av imøtekommende resepsjonist, som ofte kjenner dem igjen når de ringer eller møter opp, og selvfølgelig at de stoler på den faglige kompetansen vår, sier Sundmoen.

Holder seg oppdatert

Selv om pasientene er strålende fornøyde, hviler de ansatte ved Vansjøklinikken på ingen måte på laurbærene av den grunn. Å holde seg oppdatert, blant annet via kurs, er så å si en del av hverdagen deres.

–      Vi er veldig opptatt av nye behandlingsmetoder, slik at vi hele tiden kan tilby pasientene våre det beste. Mange av oss er derfor på kurs flere ganger i året, sier kiropraktor Marit og smiler.

Nylig tok hun, som en av de første i Norge, spesialistutdanning innen barne- og ungdomskiropraktikk.

Kollega og fysioterapeut Veronica, har videreutdannet seg ved Norges Idrettshøyskole som AKTIV-instruktør, trening for kreftpasienter under og etter kreftbehandling.

–         Det er ingen tvil om at både service, samarbeid og kursing blir tre hovedfokusområder også i fremtiden. Hos oss skal man alltid føle at man får god hjelp av imøtekommende mennesker som brenner for faget sitt.

Dette er noen av tjenestene du finner hos Vansjøklinikken:

  • Fysioterapeut
  • Kiropraktor
  • Akupunktør
  • 3D ultralyd
  • Kopping
  • Massasje
  • Lymfedrenasje
  • Tai chi

Her kan du lese mer om de ulike tjenestene og de ansatte ved Vansjøklinikken.

Du kan enkelt bestille time her.

Oversikt behandlere Vansjøklinikken:

2023-01-19T12:11:13+01:00

Share This Story, Choose Your Platform!

Gå til toppen