Har kunder fra 20 til 82 år

Unge og gamle strømmer til "trådkunstner" Jagrup

Da Jagrup sa opp fast jobb som faglaborant i Oslo for å starte egen bedrift, var målet å lage en skjønnhetssalong for “alle”. - Det tror jeg det brede spekteret av kunder viser at jeg har fått til. 

– Velkommen inn, sier Jagrup og viser inn Ekroop Beauty Salons flotte lokalene i Lilleeng Velværesenter i Lilleeng Helsepark. 

Det er nå over åtte år siden hun sa opp fast jobb som faglaborant i Oslo for å følge drømmen om å drive skjønnhetssalong. Dét angrer hun ikke på.

– Det er utrolig gøy å leve midt i den drømmen jeg en gang hadde, selv om konseptet nok ser ganske annerledes ut enn det jeg så for meg fra start. Jeg så jo for meg å drive en browbar med fokus på «threading», men det har jo blitt mye mer enn bare dét. Jeg driver jo faktisk med alt innen vipper og bryn, sier hun og smiler.

Fulgte «pikedrømmen»

Kurset hun i 2012 tok i threading, det vil si hårfjerning ved bruk av kun en tråd, var nemlig første steg ut i drømmen om å drive egen skjønnhetssalong.   

De første årene leide hun lokaler på Kambo, men med langt fra fulle lister var hun også nødt til å ha en tilleggsjobb.

– Da kjørte jeg faktisk budbil sammen med mannen min. Samtidig var datteren vår Ekroop, som salongen er oppkalt etter, bare 1,5 år gammel. Da tok jeg for øvrig også en del kurs. På den tiden var det med andre ord mye armer og bein for at jeg skulle få følge drømmen, sier hun lattermildt.

– Jeg hadde innimellom lyst til å gi opp i påvente av fulle kundelister, men mannen min backet meg veldig opp og sa at «stå på, dette får du til». Samtidig reiste mamma, som bor på Skedsmokorset, ofte til Moss for å sitte barnevakt. Det er jeg utrolig takknemlig for.

Bredt spekter

Og siden har hun aldri snudd seg tilbake. Hun flyttet inn i Lilleeng Helsepark i 2019, og på snart fem år har både kundekretsen og antall tjenester vokst. I dag tilbyr hun blant annet  manikyr, make-up, vippeløft – og selvfølgelig også threading, som hun først startet med.  

– Det er egentlig litt artig at det har blitt som det har blitt, for jeg har aldri vært veldig jålete av meg. Mange vil nok kalle meg en guttejente. Det representerer nok også tilnærmingen jeg har til det jeg driver med. Jeg vil at kundene mine skal ha det hyggelig og slappe av når de er hos meg. Ikke bare med tanke på at de stoler på kompetansen min, men også med tanke på selve stemningen, sier hun og smiler.

– Målet var å drive en skjønnhetssalong som passer for alle. Det tror jeg kundegruppen min viser at jeg har fått til, fortsetter hun. 

Stort aldersspenn

For det er ifølge henne selv en, mildt sagt, bred kundegruppe - både hva gjelder bosted og ikke minst alder.  

– Jeg har mange faste kunder, og de er alt fra 20 til 82. Hun som er 82 år har faktisk vært fast kunde siden 80-årsdagen sin for to år siden. Da var hun her og satte på vipper for aller første gang. Samme kveld fikk jeg en tekstmelding hvor hun takket og skrev at «jeg føler meg så fin, og mannen min klarer ikke slutte å se på meg.», sier Jagrup og smiler.

– Slike tilbakemeldinger gjør selvfølgelig jobben veldig givende.

Oppfordrer til å satse

På direkte spørsmål om hun er stolt av det hun har fått til, svare hun et beskjedent “ja”.

MED MUNNBIND: Jagrup var tvunget til å holde stengt da koronaviruset brøt ut i Norge. Nå er det heldigvis full fart i salongen
MED MUNNBIND: Jagrup var tvunget til å holde stengt da koronaviruset brøt ut i Norge. Nå er det heldigvis full fart i salongen.

– Jeg har jo investert mye tid, sparepenger og krefter i å komme hit jeg er nå, sier hun – fortsatt smilende.

–  Hva vil du si til andre som har en drøm om å starte for seg selv, men som vegrer seg for å ta steget ut?

– Da vil jeg si at man bare må «gønne på». Hvis du gjør det du virkelig synes er gøy, så får du det til. Det er strev, men ikke smertefullt strev. Kanskje sitter du på jobb hele dagen, men - har du det gøy, ser du aldri på klokka. Sånn har i hvert fall jeg det. 

Les mer om Ekroop på Lilleeng Helsepark sine sider eller besøk hennes hjemmeside ekroop.no